Selecteer een pagina

Stedentrips zijn een populaire manier om nieuwe steden te ontdekken. Toch kan het soms uitdagend zijn om alles te zien wat je wil zien, door de drukke straten en de drukbezochte toeristische bezienswaardigheden, waar je soms lang moet wachten. Daarnaast kunnen de wandelingen ernaartoe vaak lang en vermoeiend zijn. Gelukkig is daar een steeds populairdere oplossing voor: elektrische fietsen!

Waarom elektrische fietsen de perfecte keuze zijn

Op een elektrische fiets kun je meer van een stad zien, wat een groot voordeel is. Je bent een stuk sneller dan wanneer je lopend gaat, waardoor je meer plekken kan zien in een kortere tijd. Daarnaast ben je flexibeler op een fiets dan wanneer je gebruikmaakt van het openbaar vervoer of een auto. Je hoeft je niet druk te maken om het vinden van een parkeerplek, en je kunt stoppen waar je wil om bezienswaardigheden te bekijken, foto’s te maken of gewoon even van het uitzicht te genieten. Dankzij de elektrische ondersteuning hoef je je zelfs in steden met hellingen geen druk te maken. De ondersteuning maakt het fietsen vrijwel moeiteloos en comfortabel. Zo ben je aan het einde van de dag ook niet vermoeid en kun je weer op pad: zelfs als de temperaturen hoog zijn!

Leuke steden om fietsend te ontdekken

De ene stad is er natuurlijk geschikter voor om fietsend te ontdekken dan de ander. Wat zijn nou steden waar je écht op de fiets moet stappen? In een stad als Boedapest liggen de bezienswaardigheden ietwat ver uit elkaar, waardoor het te voet wat moeilijk kan zijn om alles te zien. Of bijvoorbeeld Kopenhagen, waar door heel de stad fietspaden te vinden zijn, en het dus een echte fietsstad maakt. Maar ook iets dichterbij huis zijn er steden die ideaal op een fiets te verkennen zijn. In Berlijn pakken veel toeristen de metro om verschillende plekken in de stad te bezoeken, omdat het zo’n grote stad is. Echter, als je een fiets huurt, kun je de stad van boven de grond ontdekken!

Het fijnst is natuurlijk om je eigen elektrische fiets mee te nemen, maar het vervoer hiervan is niet altijd makkelijk. Op steeds meer vakantiebestemmingen is het mogelijk om elektrische fietsen te huren, zodat je nog steeds gemakkelijk van de omgeving kan genieten!